čtvrtek 5. června 2014

Recenze – Firedog



Co si budem namlouvat, kdyby si Stvořitel přál, abychom nechlastali, nikdy by člověka nenechal okusit radosti alkoholového opojení, na tom se nejspíš shodnem. A pokud jde o chilli, platí určitě to samé. Jak si ale fanoušek pálivého bude pokyvovat hlavou, zkusí-li tuzemský pivovarník propojit jedno potěšení s druhým? Minulý víkend se v Hradci odehrály jakési pivní slavnosti, během kterých měl našinec možnost ochutnat chmelový mok na všechny možné způsoby. Příliš tedy nepřekvapila skutečnost, že zde ostravský Pivovarský dům nabízel speciální 14stupňové pivo Firedog s příměsí chilli. Jak jsem byl spokojen? Čtěte dále!

Polotmavý speciál Firedog se skládá z upravené vody, českého chmele, ječného sladu, feferonů a pivovarských kvasnic. Za mne zcela ok, takže přistupmež k degustaci. V rámci objektivity přizval jsem k hodnocení kamaráda, který má rád pokrmy pikantní, ovšem na vysloveně pálivé záležitosti jej neužije.

Jak jsme pochodili? Tož tak: pivo jako takové je prima; barva svádí k napití, vůně jest prosta všech nepřístojností, pěnivost je skvostná, říz pak plně uspokojí nároky pijákovy, ale – výsledek nepálí. Prostě a jednoduše v něm chilli není cítit ani náznakem! Kdybych měl tenhle názor jenom já, osoba otrlá a všemi (chilli) mastmi mazaná, neřekl bych ani popel a svedl vše na totální propálenost svých chuťových pohárků, ale když se stejným názorem vystoupí osoba chilli běžně spíše neholdující, je to na pováženou.

Je možné, že jsme měli echt smůlu na nějakou nedomrlou šarži, v takovém případě se budeme těšit zase někdy příště. Pokud jste měli větší kliku, nebojte se vyjádřit v komentářích pod článkem. A do té doby pivu zdar a pálivému zvlášť!

Žádné komentáře:

Okomentovat